meer weten?
veelgestelde vragen
-
-
Met een CO₂-footprint krijg je inzicht in de uitstoot van broeikasgassen en zie je waar je die kan verlagen.
-
-
Ja, de gegevens die uit de Milieubarometer komen kan je gebruiken in de CSRD rapportage.
-
-
Belangrijke voordelen van de Milieubarometer zijn:
- Wijzigingen in de CO₂-factoren worden in de Milieubarometer automatisch doorgevoerd. In een excel spreadsheet moet je de factoren zelf jaarlijks actualiseren (en daaraan denken).
- Handig bij meerdere jaren en meerdere vestigingen
- De CO₂-footprint is ook beschikbaar in opgemaakte grafieken.
- Je kunt de ontwikkelingen beter analyseren door de relatieve CO₂-footprint te bekijken (per omzet, fte of productieomvang).
- De kengetallen (zoals gebouwgebonden energie/m2) geven extra informatie.
- Je kunt je uitkomsten vergelijken met het gemiddelde in de branche.
-
-
Belangrijke voordelen van de Milieubarometer zijn:
- Je kunt de CO₂-uitstoot van meerdere jaren vergelijken.
- Je kunt gegevens corrigeren en aanvullen (in de praktijk zijn die niet in één keer compleet). Bij een gratis tool moet je alles opnieuw invullen.
- Je kunt ook afval en waterverbruik registreren. Dat is voor veel bedrijven interessant dat dat bij elkaar in één systeem zit.
-
-
Bedrijven gebruiken de Milieubarometer bij de CO₂-Prestatieladder, ISO-14001, SBTi, B-Corp, Milieuthermometer Zorg, MVO-Wijzer en MVO-Prestatieladder.
-
-
In onze ervaring kost het invullen van de Milieubarometer het eerste jaar ongeveer 3 uur per vestiging. De meeste tijd zit meestal in het verzamelen van de gegevens die je wilt invullen. Dat gaat ieder jaar steeds sneller. Tip: noteer via de notitie-functie in de tool waar je de gegevens gevonden hebt.